Sport- en ontspanningsmassage

Voor fitter en ontspannend leven
Afspraak makenContact opnemen

Kies voor een sport- of ontspanningsmassage

Spierproblemen of andere oorzaken van pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit kunnen je dagelijks leven flink beïnvloeden. Ook in tijden van drukte of te veel spanning kan je lichaam protesteren. Je moddert door of je bent zelfs een tijd uit de running.

Sport- en ontspanningsmassages kunnen je helpen met minder pijn en spanning te bewegen en beter te ontspannen. Wat kan ik voor je betekenen?

Sport- en ontspanningsmassage

Door lichaamsmassage breng je de spieren in een ontspannen positie. Door (te) veel of te zwaar sporten, door een belastende werkhouding of langdurige stress ontstaan spierspanningen. Dat uit zich in stijfheid en pijn. Massage kan ook blessures voorkomen. Je met regelmaat laten masseren zorgt ervoor dat alle afvalstoffen die zich opslaan in je spieren, eruit gemasseerd worden. Ik sluit mijn massages altijd af met ontspannende grepen. Loslaten, de tijd voor jezelf nemen, dat is ook werken aan een fitter en gezonder leven.

Psoas massage

In het gebied van de buik, heup en lage rug ligt de Psoas, een spier die gevoelig is voor mentale spanningen en stress. Ook een ongunstige zit- en slaaphouding en ongezonde voeding zijn mogelijke oorzaken van de klachten. Je kunt last hebben van pijn, stijfheid, darmklachten of ‘hoog’ ademen. Met een massage van de rug en buik zijn deze lichamelijke klachten te behandelen. Maar het levert meer op: mentale verlichting, een opgeruimd gevoel en mogelijk aanwijzingen voor dieperliggende oorzaken. Met de oefeningen die ik je meegeef, kun je deze belangrijke spier zelf soepel houden.

Hulp bij acute en chronische problemen

Voor massagebehandelingen is geen uitgebreide intake nodig. Zowel voor chronische als acute spierproblemen kun je bij mij terecht. Voor een acuut ernstige klacht maak ik direct ruimte in mijn agenda. En als het minder vaart loopt, lukt een afspraak binnen een week eigenlijk altijd. Vaak zijn een tot enkele behandelingen voldoende.

Deze behandelingen komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Open, eerlijk en flexibel

Werken in een open en ontspannen sfeer vind ik belangrijk. Voor mijzelf en ook mijn klanten moeten zich op hun gemak voelen. Wat kun je meer verwachten?

  • altijd een eerlijk advies
  • doorverwijzing naar andere therapeut of huisarts indien nodig
  • afspraken overdag en ’s avonds mogelijk
  • afspraak op korte termijn in te plannen
  • goede telefonische bereikbaarheid

Voor mijn tarieven, bekijk hier de informatie.
Wil je meer uitleg over de mogelijkheden of mijn werkwijze? Neem contact op. Ik spreek je graag.